Kronik olarak karşılaşılan sorunlardan birisidir. Laptop açılıyor görüntü gelmiyor. Ekran kartı problemi yaşıyor olabilirsiniz. Cihazınızın fan bakımları yapılmadıysa ve cihazınız aşırı ısındıysa bu şekilde sorunlar yaşamanız muhtemel. Bazı kullanıcılar yaşadığı sorunlar şu şekilde olabiliyor. Akşam kullandım oyun oynadım sabah açtığımda açılmadı. Laptop aşırı derecede ısınmış ve ekran kartı chipsetine zarar vermiş olabilir. Eğer cihazınızın power tuşuna bastığınızda ışıkları yanıyor fanı dönüyor görüntü gelmiyorsa ekran kartınız arıza yapmış olabilir. 2. Olarak laptop ekranını kapanıp açın ve ekranı kontrol edin. Eğer cihazın ekranını aşağı ve yukarı oynattığınızda görüntü gidip geliyorsa lcd kablo veya ekranınız arızalı olabilir. 3. Olarak cihazın darbe sonrasında görüntü gelmeme sorunu yaşıyorsanız ram veya ramler yerinden çıkmış olabilir. Böyle bir durumda farklı modellerde belirli aralıklarla sinyal sesi duyabilirsiniz. Bu sinyal kodlarını google da aratarak sonuçları kontrol edebilirsiniz.
Laptop açılıyor görüntü Gelmiyor
Ekran kartım yandı mı ?
Bu durum çok nadiren yaşanmaktadır. Bu durum, ekran kartınızın üzerinde bulunan chipset’in tamamen bozulması ile meydana gelmektedir. Örnek olarak Toshiba C800 modelinde böyle bir durum yaşayabilirsiniz, çünkü üzerinde bulunan chipset kronik olarak bozulmaktadır. Fakat normal şartlarda çoğu cihazda böyle bir sorun yaşanmamaktadır. Bilgisayarınızı bilgisayarcılara verdiğinizde, eğer size “ekran kartını değiştireceğiz” diye bir dönüş alırsanız, mutlaka çıkan ekran kartını isteyin. Çünkü işini kötüye kullanan kişi veya kişiler, ekran kartı değişimi yaptık diyerek cihazları sıcak hava tabancası ile ısıtarak onarım sağlamaya çalışıyorlar. Bu tarz onarımlardan kesinlikle uzak durun, cihazınızı vereceğiniz yerde “BGA” cihazının olup olmadığını mutlaka sorun, gerekirse cihazı görmek istediğinizi söyleyin. Şunu çok net olarak söyleyebiliriz, BGA cihazı olmadan ekran kartı tamiri yapılamaz. Sadece sıcak hava makinesi ile onarım sağlanmaz, cihazın ekran kartının sökülmesi ve yeniden “reballing” denilen işlemin yapılması gereklidir.
- Olarak laptop’a daha önce sıvı teması olmasından kaynaklı bu şekilde bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Sıvı teması sonrasında cihazın sökülmesi ve temizlenmesi gereklidir. Temizleme işlemi yapılmaması durumunda zamanla oksitlenme ve kısa devreye yol açabilmektedir.
Sıvı teması ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
izmir laptop tamiri
Notebook Onarımları için Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.
0232 224 13 13 – 0549 634 36 18