Bazı MacBook modellerinde harici ekran kartı bulunmaktadır. Harici ekran kartı bulunan MacBook cihazlarda fazla ısınma, toz ve bakımsızlık nedeniyle ekran kartı arızası meydana gelebilmektedir. Aynı durum notebook cihazlarda da karşımıza çıkmaktadır. MacBook ekran kartı tamir işlemleri tecrübe gerektiren bir işlemdir.

Macbook ekran kartı tamir işlemleri “BGA” cihazı denilen özel bir cihaz ile yapılmalıdır. Bazı servislerde bu cihaz bulunmamasına rağmen onarım işlemini sıcak hava tabancası ile yapmaya çalışıyor ve cihaza daha fazla zararlar verebiliyor. Yanlış işlem nedeniyle daha kötü hale ve onarılamaz duruma gelmiş birçok cihaz ile karşılaştığımızdan dolayı, MacBook ekran kartı tamiri yapacak servisin mutlaka deneyimli ve kaliteli olmasını önermekteyiz.

Macbook ekran kartı tamir işlemleri sırasında kesinlikle ısıtma gibi işlemler yapılmamaktadır. Macbook ekran kartı tamir işlemleri servisimizce garanti altındadır.

Her görüntü sorunu macbook ekran kartı sorunu olmadığı gibi farklı sorunlar da olabilir. Örneğin, bir yıl önce sıvı dökülen bir MacBook cihaz bir yıl sonra görüntü vermeyi keser. Bu durum MacBook ekran kartı sorunu olmayabilir.

Macbook Ekran Kartı Tamiri

 

 

 

Macbook Ekran Kartı Tamir Fiyatları

Macbook ekran kartı tamir işlem ücretleri cihaz modeline ve cihaz üzerinde chipsetin değiştirilip değiştirilmeyeceğine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, cihazın seri numarasını ve “A” ile başlayan model numarasını info@intekzo.com.tr mail adresimize gönderebilir veya WhatsApp hattımızdan fiyat isteyebilirsiniz.

Macbook Model ve Seri Numarasını Bulma

Macbook cihazınızda model ve seri numarasını kasanızın alt tarafında bulabilirsiniz. Ekranınızın sol köşesinde bulunan Apple logosunu tıklayın, “Bu Mac Hakkında”yı seçin. Model ve seri numarasını burada görebilirsiniz.

Macbook Ekran Kartı Chipset Değişimi

Bazı MacBook cihazlarında harici ekran kartı bulunur ve Macbook ekran kartı chipset değişimi konusunda çok fazla bilgi kirliliği vardır. Bu nedenle, detaylı olarak açıklamaya çalışacağız.

Kullanıcıların çoğunluğunun karşılaştığı sorunlar şunlardır:

  • Macbook reset atıyor
  • Macbook ekranında çizgiler oluşuyor
  • Macbook açılışta donuyor
  • Macbook ekranında kırmızı çizgiler oluştu
  • Macbook açılışta beep sesi var

Macbook cihazınızda yukarıdaki sorulardan birini yaşıyorsanız sorununuz ekran kartı ile ilgilidir.

Macbook Ekran Kartı Chipset Değişimi Ne Zaman Yapılmalı?

Öncelikle, ekran kartı chipseti anakart üzerinden sökülerek reballing adı verilen işlemle Macbook ekran kartı chipsetinin altındaki lehim topları yenilenmelidir. Bu işlem özel ekipmanlar ve “BGA” cihazı ile yapılmaktadır. Bazı servisler, ekran kartınızı sıcak hava tabancası ile ısıtıp reballing yaptıklarını söyleyerek işlerini kötüye kullanmaktadır. Hatta benzer şekilde, ekran kartınızı değiştirdiklerini iddia ederek yüksek maliyetler çıkartan servisler de vardır.

Bu nedenle, cihazınızı servise vermeden önce “BGA” cihazlarının olup olmadığını kontrol edin.

Macbook ekran kartı reballing yapıldıktan sonra hala görüntü alınamıyorsa, Macbook ekran kartı chipsetin kendisinin komple değiştirilmesi gerekebilir. Ancak, bazı modellerde ekran kartı dediğimiz chipset kronik olarak bozulmaktadır ve değişim yapılmadan sorun giderilememektedir.

Macbook ekran kartı chipset değişimi konusunda daha fazla bilgi almak veya sorunlarınızı çözmek için, cihazınızın seri numarasını ve “A” ile başlayan model numarasını servisimize iletmeniz yeterlidir.

MacBook ekranınızda oluşan çizgiler 2 farklı şekilde açıklanabilir.

MacBook ekranınız kırılmış olabilir. MacBook cihazınızda ekran kartı arızası olabilir. MacBook ekranınız kırıldıysa iç ekran değişimi veya komple üst kasa ile birlikte değişmesi gerekebilir. Örneğin kullanmış olduğunuz cihaz MacBook Pro A1286, MacBook Pro A1397 ve A1398 modellerine sahipseniz ekran kartı sorunu yaşamamanız neredeyse imkansız diyebiliriz. MacBook ekranda çizgiler oluşması ekran kartınızda arıza olduğu anlamına gelebilmektedir. MacBook ekranda dikey veya yatay bir şekilde çıkan çizgiler MacBook ekran kartı arızaları arasında yer almaktadır.

MacBook ekranda oluşan çizgiler evde onarımı yapılabilecek onarımlar değildir. Cihazınızı kesinlikle bilinçsiz servislere vermemenizi öneririz. Ayrıca, fırınlama vb. uygulamalarda bulunmayınız. MacBook cihazlar hassas cihazlardır.

Macbook Reset Atıyor

Macbook cihazınız açılacağı sırada reset atıyor ve açılmıyorsa, Macbook ekran kartı sorunu yaşıyor olabilirsiniz.

Çoğunlukla kullanıcıların başına gelen bu durum, ekran kartı arızalarından meydana gelebilmektedir.

Macbook Ekran Kartı Yükseltme

Macbook cihazlarda ekran kartı yükseltme işlemi maalesef yapılamamaktadır. Bu nedenle, cihazınız artık isteklerinizi karşılayamıyorsa yeni bir cihaz almanızın vakti gelmiş demektir.

Macbook Ekran Kartı UMA

Macbook ekran kartı uma işlemleri servisimizde yapılmaktadır. A1286 ve A1297 gibi modellerde daha önce yanlış müdahaleler sebebiyle ekran kartı onarımları sağlanamayabiliyor. Bu nedenle, Macbook cihazın komple anakart değişmesi veya son çare olarak cihazın ekran kartı devre dışı bırakılarak intel ekran kartı üzerinden sağlanmaktadır. Bu şekilde cihazınızı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Macbook AMD veya NVIDIA Ekran Kartı Devre Dışı Bırakıldıktan Sonra, cihazınızda harici ekran kartı olmayacağı için Photoshop, AutoCAD gibi programlar kullanıyorsanız, bu programların kullanımında sorun yaşayabilirsiniz. Fakat, bu programları kullanmıyorsanız sadece ofis programları, film ve iş için kullanıyorsanız hiçbir sorun yaşamayacağınızın garantisini verebiliriz.

Garantili Macbook Ekran Kartı Tamiri

Servisimizde onarımı sağlanan tüm macbook ekran kartı problemleri servisimiz tarafından garanti altına alınmaktadır.

Macbook ekran kartı onarımı yaptığımız tüm cihazlarda müşteri memnuniyeti sağlamak için onarım sağlanamayan ve tekrar eden cihazlarda para iadesi yapıyoruz.

Macbook ekran kartı tamiri yaptığımız cihazlar 3 ay içerisinde 3 kez aynı hatadan servisimize gelmesi durumunda para iadesi gerçekleştiriyoruz.